Промовирана нова германска инвестиција во Битола

Градоначалникот Тони Коњановски ја посети новооформената фабрика Брејнчајлд Продукција во битолската Индустриската зона, лоцирана кај старата фабрика на Битолатекс. Од

Прочитај повеќе

Зголемување на платите во јавниот сектор во Германија

Германската Влада постигна договор со синдикатите на вработените во јавниот сектор во врска со платите, со кој се опфатени околу

Прочитај повеќе

Бундесверот обучува кучиња да препознаваат коронавирус

Германската армија почна со обука на службени кучиња за откривање на инфекција со коронавирусот. Бундесверот и Фондацијата на ветеринарната висока

Прочитај повеќе

„Гересхајмер“ почна со изградбата на нова фабрика, ќе вработи 400 луѓе

Германската компанија „Гересхајмер” денеска во Технолошко индустриската развојна зона Бунарџик го означи почетокот на изградба на новата фабрика за медицинска

Прочитај повеќе

Германската компанија „ВИК Груп“ ќе отвори нови работни места во Прилеп

Одлуките да ги прошируваат своите производствени капацитети и да реализираат нови инвестициски циклуси на странските компании кои веќе работат во

Прочитај повеќе

Компаниите треба да изготват посебни стратегии за намалување на влијнието на рецесијата на германската економија

Компаниите треба да изготват посебни стратегии за намалување на влијнието на рецесијата на германската економија во своето работење, а државните

Прочитај повеќе

Македонија е одлична локација за германските инвеститори, вели Мартенс

Македонија е одлична локација за германските инвеститори што се покажа во изминатите 10 години. Германските компании кои работат во земјата

Прочитај повеќе

„Костал“ ќе вработи нови 750 работници

Германската компанија за производство на компоненти за автомобилската индустрија „Костал“ во капацитетот во Охрид наредните пет години ќе вработи уште

Прочитај повеќе

Најбарани професии во Германија…

Германската техничка служба DEKRA  секоја година  изготвува извештаи за состојбата на германскиот пазар на трудот. Овој пат таа објави над 

Прочитај повеќе

Само невидлив Евреин е безбеден во Германија?

Ополномоштеникот на германската влада за антисемитизам ги советува Евреите да се воздржат од носење кипа, што е скандал. Ако Феликс

Прочитај повеќе