Германски закон ќе ги подобри правата на работниците и во македонски компании

Од 1 јануари 2023 година Германија воведува закон за корпоративна должна одговорност на брендовите односно на германските компании кои произведуваат

Прочитај повеќе

Делегацијата на германското стопанство ќе ги поврзува компаниите од регионот со германски компании

Делегацијата на германското стопанство во земјава во текот на октомври организира два настана преку кои ќе ги поврзува македонските компании

Прочитај повеќе

Познат германски научник тврди: Човештвото не е подготвено за да ја заштити природата

Зошто ни е толку тешко да го промениме нашето однесување? Германскиот филозоф Питер Слотердајк објаснува како ова е поврзано со

Прочитај повеќе

Во ресторан ставил кадифени мечиња за масите да не зјаат празни

За да направи пријатна атмосферата во ресторанот, германски угостител поставил големи кадифени мечиња на столиците околу масите кои треба да

Прочитај повеќе

Фабриката “Кромберг и Шуберт” ги отвора вратите за работниците

После пет недели, германскиот индустриски гигант “Кромберг и Шуберт“ во индустриската зона Жабени близу Битола, во понеделник повторно ќе го

Прочитај повеќе

Германските стопанственици се задоволни од условите за бизинис во Македонија

Странските инвеститори во моментов имаат одлични услови за започнување бизнис во државата. Ова е се должи на големиот број на

Прочитај повеќе

Македонската економија се надева на дуалното образование

Се повеќе компании сакаат да станат дел од програмата Дуално образование, но како да се мотивираат и учениците? Првичните ефекти

Прочитај повеќе

Двесте компании со германски капитал вработуваат 20 илјади граѓани на Македонија

Двесте компании со германски капитал вработуваат 20 илјади граѓани, тоа е доказ дека нашата земја има европски стандарди за бизнис,

Прочитај повеќе