Мартенс: Македонија троши двојно повеќе струја отколку што произведува

Делегацијата на германското стопанство во земјава (АХК) во својата утринска телеграма порачува дека Северна Македонија влегува во енергетска криза и

Прочитај повеќе

Делегацијата на германското стопанство го поздравува донесувањето на законите за реализација на петтиот сет мерки

Делегацијата на германското стопанство го поздравува донесувањето на законите со кои се овозможи имплементација на петтиот пакет економнски мерки. Потсетува

Прочитај повеќе

Поддршка за инвеститорите полесно да дојдат до државна помош, нуди Делегацијата на германското стопанство

Делегацијата на германското стопанство им нуди поддршка на странските и домашните инвеститори за полесно да дојдат до државната помош преку

Прочитај повеќе

Делегацијата на германското стопанство одговорила на повеќе од 30 барања во врска со дозволите за движење

Забрана за движење нема да ја попречи работата на производните капацитети, како и на компаниите кои вршат транспортни услуги, соопшти

Прочитај повеќе