Вработените во германското здравство мораат до 15 март да бидат вакцинирани или можат да добијат отказ

Пандемискиот пропис 2г стапува на сила на 15 март за вработените во здравството во Германија. Тоа значи дека тие потоа

Прочитај повеќе

Стручниот кадар и владеење на правото остануваат предизвици за германските компании

Обезбедување на квалитетен и стручен кадар за компаниите кои членуваат во Делегацијата на германското стопанство останува еден од најголемите предизвици

Прочитај повеќе

Советодавни денови за пензионерите од страна на германското пензионерско друштво во Скопје и Струмица

Германското пензиско осигурување ќе организира советодавни денови во Македонија, при што ќе бидат посетени два града. Преку индивидуален разговор, заинтересираните лица

Прочитај повеќе

Германските стопанственици се задоволни од условите за бизинис во Македонија

Странските инвеститори во моментов имаат одлични услови за започнување бизнис во државата. Ова е се должи на големиот број на

Прочитај повеќе