Германците се загрижени за својот стандард

Ако прошетате низ омилените туристички населби во Берлин, веројатно нема да забележите дека инфлацијата расте, трошоците се зголемуваат, а најголемата

Прочитај повеќе

Германците ќе плаќаат девет евра за месечна карта за јавен превоз

Германскиот Парламент усвои пакет мерки за економска помош за граѓани погодени од високата инфлација, вклучувајќи и воведување месечни карти за

Прочитај повеќе

Голем дел од Германците се за четири дена работа неделно

Поголемиот дел од германското население сака четиридневна работна недела, со услов бројот на работните часови да остане ист. Станува збор

Прочитај повеќе

Германците се најбогати во Европа според личното богатство

Германците имаат најмногу лично богатство во Европа, покажаа резултатите од една швајцарска студија. Личното богатство на Германците се проценува на

Прочитај повеќе

Милиони Германци работат без да земат ниту евро

Помеѓу 16 и 29 милиони Германци се вклучени во волонтерски иницијативи. Тие работат како пожарникари на доброволна основа, помагаат во

Прочитај повеќе

Анкета: Германците бараат да продолжат со работа од дома

Повеќе од две третини од Германците кои работеа од дома за време на пандемијата сакаат да го зачуваат правото за

Прочитај повеќе

Панев: Итната медицинска помош служи за спасување на животи, а не за остварување на профит

Целата постапка што се работи веќе една година, за јавно – приватно партнерство во службите за итна медицинска помош и

Прочитај повеќе