Фабриката “Кромберг и Шуберт” ги отвора вратите за работниците

После пет недели, германскиот индустриски гигант “Кромберг и Шуберт“ во индустриската зона Жабени близу Битола, во понеделник повторно ќе го

Прочитај повеќе

Босанец го тужи Фолксваген – бара 750 милиони долари оштета

Босанскиот претприемач Нијаз Хастор, сопственикот на компанијата за производство на автоделови „Превент“, на почетокот од неделата го тужел германскиот автомобилски

Прочитај повеќе

Протест на текстилните работници во Штип

Пред капијата на поранешниот моден гигант „Астибо” во Штип се одржа протест на текстилните работнички со кој побараа подобри услови

Прочитај повеќе

Тужбите велат дека Амазон отпуштал бремени работнички

Седум поранешни вработени во магацинот на онлјан продавницата Амазон поднеле тужби во последните четири години поради тоа што компанијата отпуштала

Прочитај повеќе