Бебето ќе преживеело ако интервенирале навреме: Двајца гинеколози од Битола обвинети за смрт на новороденче

Основното јавно обвинителство Битола поднело Обвинителен предлог против две лица за кривично дело – Тешки дела против здравјето на луѓето.

Прочитај повеќе