„Џабе ви е зголемување на платата, кога системот дозволува да се исплаќа плата под минималната“

Бобан Илијевски „Ова се решава ептен лесно, треба само политичка волја. Во спротивно џабе ви се ветувањата од 1000 евра

Прочитај повеќе

Состојбата во текстилниот сектор е алармантна, предупредуваат работодавците и штипски „Гласен Текстилец“

Алармантна е состојбата во текстилниот сектор, се затвораат не само мали, туку и големи фабрики, посочи Кристина Ампева од НВО

Прочитај повеќе

Драстично намалени нарачките од странство за текстилни производи, компаниите се спасуваат од колапс со откази

На илјадници вработени во текстилната индустрија во државава во текот на јули им се закануваат откази, а главната причина е

Прочитај повеќе