ЗАРЕМ И ОВА: Штипска конфекција ги држи заклучени тоалетите за време на работниот процес (ВИДЕО)

Штипска конфекција држи затворени врати на тоалети, ги отвора само за пауза, физиолошки потреби и хигиена не е потребна во

Прочитај повеќе

Ампева: Прва победа и пресуда за „Намерно предизвикување на стечај” во текстилниот сектор

Штипскиот Основен суд пресуди дека управител на штипската конфекција „Алкон текс” сторил кривично дело „Намерно предизвикување на стечај”, соопшти на

Прочитај повеќе

Ампева: Не треба да има политичко покачување на платата за партиите да им се допаднат на гласачите

Работничките права се подлога на сите други граѓански права, бидејќи 99% од луѓето ја обезбедуваат својата елементарна егзистенција преку својот

Прочитај повеќе

„Гласен Текстилец“ ќе поведе иницијатива пред Уставниот суд за колку колективните договори се еднакви и имаат иста примена за сите работници

„Гласен Текстилец“-Штип и правни експерти во 2023 година ќе покренат иницијатива пред Уставниот суд колку колективните договори во државните институции,

Прочитај повеќе

ССНМ и Гласен Текстилец учествуваа на состанокот на мрежата Clean Clothes Campaign

Од 17 до 19 октомври во Белград, Марина Илиевска од Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) заедно со

Прочитај повеќе

Најмалку три големи конфекции работат денеска, брендовите ќе бидат известени

Најмалку три штипски конфекции, една во Пробиштип, но и странските инвеститори во Кочани денеска работат, а работниците не го празнуваат

Прочитај повеќе

Гласен Текстилец ги повикува сите граѓански организации, синдикати, платформи да се придружат во барањето на ПЛАТА ЗА ЖИВОТ

Ги повикуваме сите граѓански оганизации, синдикати , платформи да ни се придружат и заеднички да бараме ПЛАТА ЗА ЖИВОТ, преку

Прочитај повеќе

Гласен Текстилец до Бектеши: Ако сакате да помогнете на граѓаните дадете им јасни насоки и мерки

Реакција на ЗЗРП Гласен Текстилец Штип во врска соопштението на министерот Бектеши во врска ограничените маржи на прехранбените продукти Почитувани,

Прочитај повеќе

Плата за живот, злоупотребените државни пари…. Интервју со Кристина Ампева од “Гласен Текстилец“

Во третата епизода на „Работник подкаст“, наша гостинка е Претседателката на „Гласен Текстилец“, Кристина Ампева. Разговараме на повеќе теми, меѓу

Прочитај повеќе

„Никоб“ не исплаќал додаток за работа во недела, додаток за празнична работа и додаток за минат труд

Фејсбук статус на Здружението за заштита на работничките права „Гласен Текстилец“: Здружението Гласен Текстилец во изминатиот период неколку пати досега

Прочитај повеќе