- Advertisement -

archiveГлечери

Наука

За 20 години глечерите во Исланд се намалиле за 800 квадратни километри

Во изминатите 20 години површината на исландските глечери се намалила за околу 800 квадратни километри, површина приближно голема колку полуостровот...