Неколку совети за вработување од милионерот Рамит Сети

Пандемијата предизвикана од корона вирус го намали бројот на работни места на глобалниот пазар. САД моментално се соочуваа со хронични

Прочитај повеќе

Арсовска во Истанбул: 12 светски жени лидери со пораки до Владите на глобално ниво

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, Данела Арсовска учествува на седница на бордот на Глобалниот комитет на жени

Прочитај повеќе

Арсовска стана член на Глобалниот комитет на жени лидери

WBAF ги објави членовите на бордот на Глобалниот комитет на жени лидери. Свати Мандела, внуката на Нелсон Мандела – име

Прочитај повеќе

Илиев: Лажните вести прераснаа во глобален проблем

Деканот на Правниот факултет „Јустинијан Први” – Скопје, проф. д-р Горан Коевски посочи дека живееме во свет на растечки ксенофобичен

Прочитај повеќе

Глобален Индекс на конкурентност: Има назадување на работната сила

Македонија е рангирана на 82-то место од 140 држави во светот според најновиот извештај за Глобалниот индекс на конкурентноста на

Прочитај повеќе

Фактор: Мaкедонија со скок од 25 места на ранг листата на Глобалниот иновациски индекс

Македонија, во споредба со минатата година, се искачи 25 места погоре на листата земји кои вложуваат во иновациска инфраструктура, покажува

Прочитај повеќе

„Костал Македонија“ доби признание за придонесот на домашната економија

Во Охрид претседателот на Стопанската комора на Македонија, Бранко Азески, оствари работна средба со раководството на „Костал груп“, предводено од

Прочитај повеќе