Милијардерот предупредува или се заканува? „УШТЕ ДВЕ КАТАСТРОФИ после пандемијата“

Милијардерот и филантроп Бил Гејтс со години предупредуваше дека може да се случи смртоносна пандемија, а сега тој верува дека

Прочитај повеќе

Научниците: Минатата година беше една од трите најтопли од почетокот на мерењата

Минатата година беше една од трите најтопли од почетокот на мерењата со топењето на ледници, зголемувањето на нивото на морето

Прочитај повеќе

Путин не ја споделува светската возбуда околу ставовите на Грета Тунберг

Рускиот претседател Владимир Путин во средата имаше го насочи вниманието кон активистка за климатски промени, активистката Грета Тунберг, укажувајќи на

Прочитај повеќе