Гардијан: Корона вирусот претставува закана за опстанокот на планинските горили

Горилите споделуваат 98 отсто од ДНК со луѓето и од луѓето може да добијат респираторни заболувања  со смртоносни последици. Спроведените

Прочитај повеќе