Како бизнисмените ја оценуваат 2021ва?

2021 година за градежниот сектор во Македонија беше катастрофална, оценуваат дел од градежните компании од Прилеп. Прво затоа што овој

Прочитај повеќе

Напредни технологии за градење и вештини за енергетска ефикасност за поголема конкурентност на градежниот сектор

 На градежниот сектор му се потребни напредни технологии за градење и вештини за енергетска ефикасност за тој да биде конкурентен

Прочитај повеќе

Пешевски: Дел од градежните компании им ги намалија платите на работниците, а дел издвоија повеќе средства

Во градежниот сектор имавме поплаки само од две компании и тоа ДГ Бетон АД Скопје од градежниот сектор и Мермерен

Прочитај повеќе

Сојузот на стопански комори испорача 15 мерки за зачувување на работните места

Континуитет на поддршката која ќе овозможи да се зачуваат работните места и да опстанат претпријатијата, бара Сојузот на стопански комори

Прочитај повеќе

Чифлиганец го сели бизнисот во Србија и Грција, а еве зошто го прави тоа

Македонската градежна компанија Адора Инжинеринг ја сели работата од матичната земја во Србија и Грција.  Причината, како што вели Генералниот

Прочитај повеќе

Јуридика: Дали младите се вработуваат на безбедни и здрави работни места?

ДАЛИ МЛАДИТЕ СЕ ВРАБОТУВААТ НА БЕЗБЕДНИ И ЗДРАВИ РАБОТНИ МЕСТА? Вработувањето на младите лица по завршување на образованието е предизвик

Прочитај повеќе