Градежната комора на Македонија продолжува самостојно, надвор од Сојузот на Стопански Комори

Градежната комора на Македонија го одржа годишното собрание на кое за свој претседател го реизбра генералниот директор на “Голден Арт”,

Прочитај повеќе

Градежна комора: Цените на становите ќе надминат 2.000 евра по квадрат

Градежна комора: Цените на становите ќе надминат 2.000 евра по квадрат. Причина за забрзаниот раст на цените има повеќе, но

Прочитај повеќе

Градежна комора: Недозволиво е поради еден изолиран случај да се суспендираат ДУП-овите во Општина Центар

Суспензија на дел од деталните урбанистички планови во Општина Центар би предизвикала тежок економски удар врз градежниот сектор, преку механизми

Прочитај повеќе