Средба Заев со Градежна комора: Поздравени определбите на Владата за поддршка на работата на компаниите

Премиерот Зоран Заев, придружуван од министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, се сретна со претседателот на Градежната комора на

Прочитај повеќе

Средба Градежна комора – РЕК: Објектите да се загреваат со енергетски ефикасни уреди

Градежната комора на Македонија поддржува измени на законската регулатива кои ќе значат подобрување на квалитетот на градба и ќе придонесат

Прочитај повеќе

За прилепските стопанственици најголема помош е да се плати сработеното и да се реализираат ИПАРД програмите

Клима за работа, наплата за сработеното, пристап до европските средства и обуките за работењето во новите услови се пресудни за

Прочитај повеќе

Најстарата компанија во светот работи 1.500 години, а во Македонија…

Според истражувањето на британскиот портал Business Financing, најстарата компанија на светот е градежната компанија Kongo Gumi – основана во 578

Прочитај повеќе

Градежниците бараат враќање на укинатите ДУП-ови и забрзување на постапките за градба

Враќање на укинатите Детални урбанистички планови, тргнување на мораториумите за градба во Центар и Охрид и почитување на роковите за

Прочитај повеќе

ССК: Сигурност и квалитет без компромис во градежништвото

Природните катастрофи, како што се земјотресите се  појави кои што не може да се предвидат, но она што можеме да

Прочитај повеќе

ССК: Продолжување на проектот купи куќа купи стан

Градежната комора на Македонија го поддржува проектoт  „Купи куќа купи стан“ од самиот почеток на неговата промоција и смета дека со

Прочитај повеќе