МЕРКИТЕ ЗА ПОДДРШКА НА ГРАДЕЖНИТЕ КОМПАНИИ ЗНАЧАТ ПОДРШКА НА ДОМАШНАТА ЕКОНОМИЈА

Андреа Серафимовски, претседател на Здружението на градежништвото индустријата на градежни материјали и неметалите при Комората Во претходниот јавен настап во

Прочитај повеќе

Градежните компании бараат посебни мерки поради скапите материјали за да не растат цените на становите

Градежниот сектор бара од Владата посебни и директни мерки за да може да го одржи континуитетот на работење во услови

Прочитај повеќе

Бочварски: Градежните компании да ги зголемуваат капацитетите и да аплицираат за проекти

Градежните компании да ги зголемуваат капацитетите со цел  сите да можат да аплицираат на тендерите за инфраструктурните проекти и навреме

Прочитај повеќе

Министерот за економија Бектеши со повик до турските компании за инвестирање во Северна Македонија

Министерот за економија Крешник Бектеши во рамки на официјалната посета на Турција оствари средба со претставници на Унијата на комори

Прочитај повеќе