Дополнување на одредбите за градежните работници…- Кои се новините во новиот Закон за безбедност и здравје при работа?

Бобан Илијевски Изготвувањето на новиот Закон за безбедност и здравје е се‘ уште во тек, бидејќи има уште одредби кои

Прочитај повеќе

Ампева: Сите што го гласаа спорниот закон, да одат по 60 часа неделно да работат со градежните работници

Претседателката на „Гласен Текстилец“ Кристина Ампева на фејсбук излезе со реакција за пресудата на Уставниот Суд за Законот за изградба

Прочитај повеќе

Градежните работници бараат бенефициран стаж: „Потребен е само потпис од Министерот“

Бобан Илијевски Министерството за труд и социјална политика ќе спроведе целосна ревизија на работните места со бенефициран стаж и ќе

Прочитај повеќе

Градежните работници да не работат во период од 11 до 17 часот, препорачува Владата

Согласно добиените информации од метео-алармот на Управата за хидрометеоролошки работи целата територија на Република Македонија во следните пет дена ќе

Прочитај повеќе

Бројката на работници кои биле ангажирани на црно на градилиштето зад Рамстор скокна од 50 на 97

Во внатрешноста на градилиштето на турската фирма „Лимак“ кое се наоѓа зад трговскиот центар Рамстор, полицијата денеска откривала уште странски

Прочитај повеќе

СГИП: Градежниците да не работат на отворено од 11 до 17 часот

Заради најавите за виски температури во наредниот период Синдикатот за градежништво, индустрија и проектирање на РМ – СГИП бара работниците да

Прочитај повеќе