На сметките на овчарите и градинарите исплатени над 866 милиони денари за субвенции

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, ги информира производителите на градинарски култури и овчарите дека на нивните

Прочитај повеќе

КСС: Да се почитуваат мерките и препораките за заштита на работниците кои работат на отворено поради високите температури

По најавата од Управата за хидрометеоролошки работи, дека се очекуваат исклучително топли денови со температури до 41 степен, Конфедерацијата на

Прочитај повеќе