Во некои градники на приправниците се‘ уште незаконски им се продолжува приправничкиот стаж – Од МТСП се повикуваат на Законот

Неодамна од Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК на социјалните мрежи објавија дека и после една година

Прочитај повеќе

Доцнат платите на вработените во градинките

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска истакна дека исплатата на платите на вработените во градинките доцни заради доцнењето

Прочитај повеќе

Тренчевска: Колективниот договор за вработените во градинките содржи многу поволности и дополнителни права

„Низ еден повеќемесечен дијалог и преговори со претставниците на СОНК го финализиравме колективниот договор. Го потпишавме и објавивме во службен

Прочитај повеќе

Вработените во градинките априлската плата ќе ја земат во јуни

СОНК и Министерството за труд и социјална политика ги потпишаа измените и дополнувањата на колективниот договор, со кој е регулиран

Прочитај повеќе

МТСП: Согласно закон, и на вработените во градинките ќе им биде исплатена плата

За деновите во кои штрајкуваа, платите на просветните работници ќе им бидат исплатени. Но, дали истата ќе биде исплатена и

Прочитај повеќе

Левица: МТСП со наредба да не се исплати плата на негувателките во градинките

Соопштение на Левица: Во време кога штрајкот на просветните работници е ставен во мирување, Владата одлучи на негoвателките во градинките

Прочитај повеќе

Петкова: Сите вработени во градинките заслужуваат еднакво покачување на платите – власта да го поддржи амандманот на ВМРО-ДПМНЕ

Ветуваа живот за сите, а донесоа само пустош и сиромаштија.Владата на СДСМ и ДУИ продолжува со игнорантскиот и потценувачки однос

Прочитај повеќе

ТРЕНЧЕВСКА: Сите градинки работат речиси нормално, ниедна не е затворена, во 25 од нив воопшто нема штрајк, штрајкуваат 50 установи

Во 25 градинки во државата воопшто не се штрајкува. Штрајкуваат останатите 50 установи, односно 45 проценти заклучно со вчерашниот ден.

Прочитај повеќе

Неделков: Штрајкот продолжува без понуда за зголемување на платите, МТСП ги заплашува вработените во градинките

Штрајкот во образованието продолжува и во наредните денови, а продолжуваат и преговорите на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура

Прочитај повеќе

Коњановски: Притисокот врз вработените во градинките е огромен, посебно во „Естреја Овадија Мара“

Градоначалникот на Битола, Тони Коњановски денеска ја коментираше одлуката на Министерството за труд и социјална политика за одземање на дел

Прочитај повеќе