Анализа: Партиските послушници ни ги празнат селата и градовите

Анализа на Бобан Илијевски Македонија е земја во која има изобилство на талентирани млади луѓе, но за жал, нивниот талент

Прочитај повеќе

Ова се 20-те најтивки градови во светот

Постојат неколку фактори кои влијаат на изборот на ново место за живеење. Некои бараат пристапност и изобилство на активности на

Прочитај повеќе

Најдобри градови за работа од дома за 2021 гдина

Сѐ повеќе луѓе кои работат од дома поради пандемијата со Ковид-19, естонската престолнина Талин е најдобриот град во светот за

Прочитај повеќе

Кога за семејствата кои живеат во екстремна сиромаштија ќе се одделат финансиски средства?

Сиромаштијата е еден од најголемите и најгорливите проблеми во македонското општество. Не од сега, таа е присутна помеѓу нашите граѓани

Прочитај повеќе

Пониски цени за закуп на тезга или протест, се заканија пазарџиите

Пазарџиите бараат од организаторите на пазарите да ги намалат цените за закупнина на тезгите. Тезгаџиите предупредуваат дека доколку не бидат

Прочитај повеќе

Фактор: Kаде е потешко да се најде работа, во малите или големите градови?

Најголем дел од невработените во Македонија се концентрирани во три македонски градови, Скопје, Куманово и Тетово, додека во другите општини

Прочитај повеќе

Во овие македонски градови речиси и да нема слободни работни места

Во некои од градовите во Македонија има само по едно слободно работно место, велат податоците објавени од страна на Агенцијата

Прочитај повеќе