Арсовска ги покачи платите во Град Скопје

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска со репрезентативниот синдикат на вработените потпиша зголемување за сите работници во градската администрација од

Прочитај повеќе

Наградени најуспешните во спортот за 2021 година

На денешната свечена церемонија, во организација на Град Скопје и Сојузот на Спортови на Скопје, „Избор на најуспешни спортистики и

Прочитај повеќе

Град Скопје ќе вработи повеќе од 100 луѓе на определено време

Доколку Советот на Град Скопје на претстојната седница ја прифати Предлог-одлуката за одобрување финансиски средства за вработување на определено време

Прочитај повеќе

Град Скопје доби 60 нови контејнери за одлагање на стаклената амбалажа

„Денес потпишавме договор за примопредавање на 60 нови контејнери за депонирање на отпад од стаклено пакување, што Град Скопје ги

Прочитај повеќе

Постои ли опасност од нов корона кластер: Администратиците одат на работа и покрај спротивните препораки на Комисијата

Две недели откако Комисијата за заразни болести даде препорака адмистрацијата да продолжи да работи од дома и во смени, Владата

Прочитај повеќе

Над 1.100 ученици ќе посетуваат курсеви на немајчин јазик во рамки на проектот „Зборувам на јазикот на мојот другар“

Во 11 скопски средни училишта од денеска започнува реализацијата проектот „Зборувам на јазикот на мојот другар“, како една од главните

Прочитај повеќе

Град Скопје: Без компромиси кога станува збор за здравјето на граѓаните

Градоначалникот Шилегов и главниот инспектор на Град Скопје, Мирослав Богдановски, денеска, обелоденија скандал со ужасна содржина која треба да го

Прочитај повеќе

Шилегов: „Градски паркинг“ не може самоиницијативно да отстрани непрописно паркирани возила на Водно без полициска асистенција

Градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов во коментар за непрописно паркирани автомобили на Водно денеска истакна дека Јавното претпријатие „Градски

Прочитај повеќе

Македонија – земја преполна со суровост кон животните

Куче запалено со бензин, куче еутаназирано по сензионалистички новинарски прилог, грозоморни видеа од кучиња кои живо ги закопуваат во Пехчево,

Прочитај повеќе