Работници пронашле граната од Прва светска војна при реконструкција на улица во Битола

75 милиметарска артилериска граната била пронајдена во Битола. Како што соопшти МВР, 55-годишниот З.Б. од Битола ја пронашол гранатата на

Прочитај повеќе