(Видео) Димитров: За нас е прифатливо договорите на определно да бидат на три наместо на пет години

Намалувањето на работното време и намалувањето на договорите за работа на определено работно време се двете барања кои во последно

Прочитај повеќе

Ралповски на протестот: Наместо нашите работнички права да бидат унапредени, тие се уназадени за еден век

Една ипол година шетаме низ Македонија, со цел да го слушнат нашиот глас и нашиот лелек, но очигледно гласот не

Прочитај повеќе

Протестот останува за 8 јуни, СОНК и гранските синдикати на КСС не отстапуваат од одлуката

Протестот на СОНК заедно со другите грански синдикати од Конфедерацијата на слободни синдикати – КСС, ќе се одржи на 8

Прочитај повеќе

Последен предупредувачки протест на КСС

На 8 јуни, Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС ќе организи последен предупредувачки протест, истакнуваат на нивната веб

Прочитај повеќе