Томшиќ од МОН: Со грантови за училиштата ги поттикнуваме мултикултурализмот и почитување на различностите

Децата од најмала возраст треба да учат дека различностите се вредност за државата. Училиштето треба да ги подготви учениците за

Прочитај повеќе

МОН доделува грантови на основни и средни училишта за унапредување на мултикултурализмот, меѓуетничката интеграција и толеранцијата

Министерството за образование и наука објави Јавен повик за доделување на грантови за основните и јавните средни училишта, кои придонесуваат

Прочитај повеќе

11 жени од рурални средини добија грантови

Потпишани првите 11 од вкупно 250 договори за грант наменети за жените од руралните средини во вредност од 3.000 евра,

Прочитај повеќе

Двајца Кавадарчани добија грантови од 20.000 евра за семејни винарии

Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Никица Бачовски, денеска во Кавадарци, врачи две од вкупно

Прочитај повеќе

Грантови за туристички агенции и водичи погодени од ковид-кризата

На предлог на Министерството за економија беше разгледана и усвоена предлог-програма за изменување и дополнување на Програмата за развој на

Прочитај повеќе