Стојаноски: Граѓаните можат да си дозволат само еден оброк дневно, а Владата троши народни пари за небитни работи

Ние сме држава во која голем дел од домаќинствата можат да си дозволат само еден оброк дневно, а владата не

Прочитај повеќе

Ковачевски: Граѓаните штедат во просек 2.150 денари месечно со субвенционирање на цената на струјата

Со мерките што ги презема Владата за справување со енергетската криза и субвенционирањето на цената за домаќинствата граѓаните просечно месечно

Прочитај повеќе

Владата ќе ги задолжи граѓаните за нови 41 милион евра

Капитални инвестиции нема, а Владата продолжува редовно да се задолжува на домашниот пазар. Министерството за финансии за наредната недела закажа

Прочитај повеќе

СДСМ: 6,1 милион евра се враќаат кај граѓаните преку МојДДВ грижата за сите продолжува

СДСМ и институциите што ги предводи и во услови на сериозна здравствена и економска криза продолжува со реализација на економските

Прочитај повеќе

Пазарџиите од Делчевско со задоволителна оценка за 2020 година

Пазарџиите од источниот дел на земјава не се жалат на 2020 година. Ја оценуваат како добра, иако, велат, секогаш може

Прочитај повеќе

Беговиќ: Концептот на јавно – приватно партнерство во клинички центар го сметаме за штетен

Пред изборите за Претседател, биле актуелни во медиумите и јасно го изразиле нивниот став за тоа дека не се согласуваат

Прочитај повеќе