Три четвртини од пушачите сакаат носителите на одлуки да ги земат предвид нивните ставови при изготвување на регулативите за тутун и никотин

Меѓународно истражување на компанијата Филип Морис Интернешнл опфати 44 илјади луѓе. Речиси секој осми пушач од 22 земји верува дека

Прочитај повеќе

Петкоска: Како е регулирано во законот кои места ќе работат во недела и колкав процент од граѓаните ќе бидат слободни

Трите прашања се однесуваат на измените на законот за трговија кој бомбастично беше најавуван пред една година, се донесе избрзано

Прочитај повеќе

Поради скапата живеачка и ниските плати, сѐ повеќе граѓани бараат и дополнителна работа

На интернет има многу огласи каде граѓаните бараат дополнителна работа. Тие наведуваат какви квалификации и работно искуство имаат, а бараат

Прочитај повеќе

ДЗС: Под прагот на сиромаштија во 2020 година живееле 451.900 граѓани

Бројот на сиромашни граѓани кои живеат под прагот на сиромаштија во земјава во 2020 година изнесувал 451.900, покажуваат податоците што

Прочитај повеќе

Бектеши: Носиме мерки за заштита на граѓаните, но одредени општини ја злоупотребуваат електричната енергија на товар на домаќинствата

-Само во последните 24 дена имаме 1400 тони увезено масло за јадење, има доволни количини на основни прехранбени производи. Ние

Прочитај повеќе

Ковачевски: Ефектите од антикризните мерки за граѓаните значат заштеда на скоро 4.000 денари месечно

Ефектите од 26-те антикризни мерки на Владата вредни 400 милиони евра значат заштеда на речиси 4.000 денари за граѓаните месечно,

Прочитај повеќе

Со антикризните мерки граѓаните штедат во просек 2.150 месечно за струја

Владата и институциите предводени од СДСМ успешно се справуваат со последиците од светската економска криза, најголема во последните неколку децении.

Прочитај повеќе

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните тонат во сиромаштија, основните продукти поскапи за 30-50 отсто, мерките се задоцнети

Процентот на растот на инфлацијата е поголем од растот на платите во Македонија, а со тоа целосно е уништен стандардот

Прочитај повеќе

Граѓаните плаќаат паушално изгор сметки за струја

Народниот правобранител Насер Зибери ќе предложи измени на регулативата за испорака на електрична енергија во делот на обврската за отчитувањето

Прочитај повеќе

Само во февруари, македонските граѓани се задолжиле за нови 12 милиони евра кај некоја од домашните банки за да дојдат до сопствен дом

Ако во јануари малку стивна, во февруари повторно во банките имало „јагма“ за станбените кредити. Тоа го покажуваат податоците на

Прочитај повеќе