Ампева: Комуникацијата со регионалниот државен инспекторат за труд е светла точка во овој период

За состојбата на тектилната индустрија и работниците коишто работат во истата, порталот Работник направи интевју со претседателката на граѓанското здружение

Прочитај повеќе

Национална конференција „Заедно за превенција против родово базирано насилство“

Центарот за граѓанска иницијатива – Прилеп денеска во Скопје ќе одржи Национална конференција „Заедно за превенција против родово базирано насилство“,

Прочитај повеќе

Ампева за Слободен Печат: Се расплакав кога видов колку работнички дојдоа на протестот

За Кристина Ампева, претседателка на граѓанската организација „Гласен текстилец“, која е и најголемиот „виновник“ за организирање на протестот, ова е

Прочитај повеќе