Онлјан настава и децата да не учат само од дигитални учебници, бараат граѓанските организации

Без разлика дали наставата ќе биде со физичко присуство или настава на далечина, Граѓанската иницијатива „Учебници и настава мора да

Прочитај повеќе

Граѓанските организации на состанок со Царовска: Со реформите се јакнат еднаквоста, инклузивноста, мултикултурноста и недискриминацијата

Министерството за образование и наука, Бирото за развој на образование и членовите на работната група денес со состанок со граѓанските

Прочитај повеќе

Царовска на состанок со граѓанските организации: Преку интегрирани наставни програми учениците постигнуваат подобри резултати

Министерката за образование и наука Мила Царовска, на онлајн состанок со граѓанските организации денес разговараа за новата концепција за основно

Прочитај повеќе

Царовска: Граѓанските организации ни се важен партнер, со нив ги утврдуваме врвните приоритети кои се од интерес на граѓаните

Министерката за образование и наука Мила Царовска, денес учествуваше на онлајн презентација на извештајот во сенка изработен од фондацијата Отворено општество Македонија

Прочитај повеќе

Револтот на работниците во однос на исплатата на боледувањето поврзано со Ковид е сосема оправдан

Бурните реакции на работниците поради тоа што за боледување поврзано со коронавирусот ќе земаат надоместок согласно Закон и Колективен договор

Прочитај повеќе