archiveграѓански

Правда

МАКЕДОНИЈА СЕ ОБЕДИНИ НА МАРШОТ ЗА ЧИСТ ВОЗДУХ ВО СКОПЈЕ

Протестите против климатски промени и аерозагадувањето во Македонија вечерва добија нова димензија откако илјадници луѓе се придружија на „Маршот за...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

(Видео) УПОЗ: Бараме еднаквост помеѓу судиите и судската администрација во додатоците на плати

Испровоцирани од одлуките на Судскиот буџетски совет кои се донесоа во петокот и минатиот месец во кои судиите се повеќе...
ПравдаСветот на работникот

Најголем проблем кај текстилните работници се неисплатените прекувремени часови

Неисплатените прекувремени часови се најголемата болка за текстилните работници Текстилните работнички трупаат долгови кон банките, голем дел од нив неможат...