Нема да можеме да се прехраниме ако не му се помогне на земјоделствотo: Земјоделците со повеќе барања до владата

Под итно да се најдат алтернативни пазари за земјоделските производи кои се пласираа во Русија и Украина, сунвенционирање на придонесите

Прочитај повеќе

„Напредни лозари” ги замрзнува активностите, порачува грозјето годинава да не се дава под 20 денари

Здружението „Напредни лозари” соопшти дека ги замрзнува своите активности. Неговата последна препорака, упатена до производителите, е дека годинава, посебно поради сушата,

Прочитај повеќе

Лозарите бараат најмалку 11 денари за килограм „смедеревка” и 13 денари за „вранец”

Минимум 11 денари за килограм „смедеревка” и 13 за „вранец”, плус дополнителни субвенции од државата, бара регионалното Здружение „Напредни лозари”

Прочитај повеќе

Лозарите бараат да ги знаат цените на откуп пред Свети Трифун

Македонското грозје е најевтино во регионот. Во пресрет на денот на лозарите Свети Трифун, производителите на грозје велат дека цените

Прочитај повеќе