„Фх3х“ стана дел од светската групација „Синесајт“

Mакедонската компанија„Фх3х“ стана дел од светската групација „Синесајт“ и предвидено е вработување на 120 артисти годишно во следните четири-пет години.

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Над 600 вработени се во ризик да останат без работа поради поскапувањето на кесите

Заштитата на животната средина и одржливо располагање со ресурсите е важен општествен приоритет, но за оваа цел да биде реализирана

Прочитај повеќе

Вработените во казината нема да земат дел од платата, а вработените во обложувалниците се во се’ поголема неизвесност

Бобан Илијевски  Рестриктивните мерки коишто ги воведе Владата за поттикнување на вакцинацијата оставија големи последици по угостителските објекти, спортските обложувалници

Прочитај повеќе

Бројот на вработени во Скопје ист гејт и Нептун Македонија расте

Скопје ист гејт и Нептун Македонија, како дел од Балфин групацијата заедно вработуваат повеќе од 500 лица и оваа бројка

Прочитај повеќе

Игротеките бараат поддршка и протоколи за почеток со работа

Три конкретни мерки за што поскоро отворање и почеток со работа предложи Групацијата на забавни, рекреативни и едукативни дејности и

Прочитај повеќе

Мерките дополнително ќе ги задолжат угостителите, затоа нема да ги користат

Угостителите од сите градови во земјата кои по стапувањето на сила на уредбата на државата и мерките за заштита од

Прочитај повеќе

Се одржа настанот по повод Светскиот ден на Безбедност и Здравје при работа

Пред повеќе од 100 присутни, чинители од областа Безбедност и Здравје при работа, претставник на Министерството за Труд и Социјална

Прочитај повеќе