Започна со работа консултативната група за реформи во системот за предучилишно згрижување и воспитание на децата

Консултативната работна група, формирана да го надгледува процесот и да дава предлози за подобрување на пристапот до квалитетни услуги за

Прочитај повеќе

Година на рекордни приходи, добивка и признанија за Атлантик Група

Атлантик група во 2019 година оствари приходи од продажба во износ од 724,2 милиони евра, што претставува раст од 3,4

Прочитај повеќе

Законот за здравствена заштита остана закочен, 130 млади лекари остануваат во неизвесност

Групата на кофинансирани специјализанти како и специјализантите од 2015 година останаа заложници на неизгласаните промени на Законот за здравствена заштита,

Прочитај повеќе

МТСП: Разгледана програмата за реформи во вработувањето и социјалната политика 2020- 2022

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, министерот за образование и наука Арбер Адеми, Никола Бертолини, претставник од Европската

Прочитај повеќе

Формирана секторска работна група за следење и решавање на Ромските прашања

Во Владата на Република Северна Македонија денеска се одржа првиот состанок на Секторската работна група за интеграција на Ромите. Целта

Прочитај повеќе

СОНК: Синдикалните непријатели на СОНК се исплашени од искрената заложба за подигнување на социјалниот статус на вработените во образованието

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК испрати отворено писмо до Претседателите на регионалните одбори и сите членови

Прочитај повеќе