Што е економијата „Buy Nothing“ и како пандемијата го поттикна нејзиниот пораст

Времето на пандемијата влијаеше на зголемениот интерес за учество во групите „Buy Nothing“ на социјалните мрежи. Милиони луѓе сега се

Прочитај повеќе

Нереди во Индија поради законот за државјанство, муслиманите велат дека се дискриминирани

Денеска во Њу Делхи избиле пресметки помеѓу полицијата и студентите од исламскиот универзитет поради новиот спорен закон за државјанство за

Прочитај повеќе