Зошто дури 82 % од работниците сакаат да работат од дома? 3 клучни причини

Аманда Милер, родител и вработена во Дропбокс, вели дека е попродуктивна кога работи од дома. Многумина го промениле начинот на

Прочитај повеќе

Здрави „WFH“ навики кои вработените ги пренесуваат во канцелрија: Алармот за прошетка е новиот хит

Без оглед на тоа дали сакате да работите од дома или едвај чекате да се вратите на социјалната, колективна атмосфера

Прочитај повеќе

Зошто пандемијата не е единствената причина да работите од дома?

Како што веќе долго време знаеме, работата од далечина има низа предности за работниците. Ги наведуваме најдобрите меѓу придобивките од

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Кои се позитивните и негативните ефекти на работата од далечина?

Во еден дел од интервјуто за порталот Работник, Претседателот на Бизнис Конфедерација на Македонија Миле Бошков објаснува за тоа кои

Прочитај повеќе

Бојкот на онлајн наставата во Кичево – Царовска: Бојкотот не носи ништо добро за оваа генерација!

Советите на родители во училиштата во Кичево се децидни да ја бојкотираат онлајн наставата. Родителите се кренаа на нозе по

Прочитај повеќе