Данок на солидарност за сите компании кои за време на енергетската криза оствариле поголем профит од просекот во последните 3-4 години

Компании, најверојатно од сите сектори, кои за време на енергетската криза оствариле дополнителни профити од просекот во последните 3-4 години,

Прочитај повеќе

СКСМ – НОСЕЊЕТО ЗАКОН ЗА ДОПОЛНИТЕЛЕН ДАНОК НА ДОБИВКА НА КРАЈОТ НА 2022 ГОДИНА, СОЗДАВА НЕСИГУРНОСТ КАЈ ПОСТОЈНИТЕ И ПОТЕНЦИЈАЛНИТЕ ИНВЕСТИТОРИ

Во врска со искажаната намера за воведување на дополнителен данок на добивка за 2022 година и работниот текст на Предлогот

Прочитај повеќе

Се планира воведување нов, вонреден данок на екстра добивка?

Министерот за финснии најавува дека со стопанските комори се води дискусија за воведување нов, вонреден данок на екстра добивка, по примерот

Прочитај повеќе

ВМРО-ДПМНЕ ЌЕ ГИ БЛОКИРА ИЗМЕНИТЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ДАНОК НА ДОБИВКА, ИСТАКНА МИЦКОСКИ

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денеска најави дека Пратеничката група на неговата партија „колку што е можно“ ќе ги блокира

Прочитај повеќе

Власта го вети, ама нема да го намали ниту данокот во ИТ секторот

Власта помпезно најави укинување на персоналниот данок во ИТ секторот од 1 јануари 2023, но сега молчи пред доаѓањето на

Прочитај повеќе

Зголемувањето на данокот ќе донесе поголеми сметки за струја од Нова Година

Повисоки сметки за струја од нова година. Со најавеното покачување на ДДВ-то од 5 на 10%, сметките на граѓаните ќе

Прочитај повеќе

ВО ШПАНИЈА СЕ ВОВЕДУВА „ДАНОК НА СОЛИДАРНОСТ“: Милиони работници би можеле да имаат корист од намалувањето на даноците

Шпанската влада договори пакет фискални мерки кои вклучуваат намалување на даноците на доход за граѓаните со ниски и средни примања,

Прочитај повеќе

Прогресивното одданочување останува отворено прашање, од данокот на добивка и на личен доход ќе се соберат 54 милиони евра

Прогресивното оданочување останува отворено прашање за кое, како што најавуваат од Министерството за финансии, ќе се дебатира во следниот период.

Прочитај повеќе

Лукаревска: Имаме засилени контроли – намалувањето на сивата економија е приоритет

Не би рекла дека е комплицирана постапката за адаптација на фискалните каси. Ние уште претходната недела известивме што треба да

Прочитај повеќе

Хрватска добила синдикат на мигранти

Откако повеќе стотина илјади хрватски граѓани се вработиле во странство, било само прашање на време кога Хрватска ќе добие синдикат

Прочитај повеќе