Најбогатите Американци ги кријат даноците, а богатството им пораснало за 62 отсто во пандемијата

Проценуваме дека 36 отсто од неплатените федерални даноци на доход се должат на првите 1 отсто (од граѓаните) и дека

Прочитај повеќе

„Оданочете нè сега“ – Милионери од светот побараа повисоки даноци за надминување на нееднаквоста

Повеќе од сто луѓе кои се меѓу најбогатите во светот ги повикаа владите да им воведат поголеми даноци со цел

Прочитај повеќе

Бесими: Не се предвидени нови даноци, Буџетот за 2022 е проектиран на постојниот даночен систем

Буџетот за 2022 година е проектиран на постојниот даночен систем и не се предвидени нови даноци или даночни оптоварувања за

Прочитај повеќе

Фити: Целосното економско заздравување нема да се случи годинава, туку догодина

Проф. д-р Таки Фити во своето гостување во емисијата „24 анализа“ на ТВ 24 изјави дека влегуваме во период на

Прочитај повеќе

Димитриеска Кочоска: ВМРО-ДПМНЕ е против зголемувањето на даноците и прогресивно оданочување

„Мојот впечаток е дека постои пробен балон со кој се тестира и се гледа каква ќе биде реакцијата на јавноста.

Прочитај повеќе

Зголемување даноци или битка против сивата економија?

Македонската економија може да си дозволи даночни поместувања откако ќе сузбие барем половина од сивата економија, која изнесува речиси 40%

Прочитај повеќе