Протест на Движењето за чист воздух пред цементарницата УСЈЕ

Иницијативата Движење за чист воздух денеска одржува протест пред цементарницата УСЈЕ затоа што што според нив, треба заеднички да се

Прочитај повеќе

Грета Тунберг учествува на протестот против климатските промени во Швајцарија

Стотици луѓе излегоа на протестот против климатските промени во Лозана, Швајцарија кој се организира пред одржувањето на Светскиот економски форум

Прочитај повеќе

Пензионерски синдикат: Наместо усогласување, пензиите стагнираат

Минималното зголемување на пензиите го принуди Пензионерскиот синдикат на Македонија при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија да излезе со

Прочитај повеќе