Дебата за новата методологија за државна поддршка за поттикнување инвестиции

Дирекцијата за Технолошко-индустриските развојни зони во соработка со Советот на странски инвеститори и компаниите денеска во Скопје организира панел на

Прочитај повеќе

Дебатата за минималната плата продолжува по редовната пауза во Собранието

Расправата по Предлог-измените на Законот за минимална плата ќе продолжат по редовната едночасовна пауза. На денешниот втор ден од дебатата,

Прочитај повеќе

ССНМ организира дебата на тема „Зошто и за што работиме?“

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници денеска ќе одржи вебинар за почитување и унапредување на работничките права во медиумите

Прочитај повеќе

Дебата за младите, вработувањето и достоинствената работа

Националната конвенција за Европската Унија во Северна Македонија денеска ќе биде домаќин на Работната група 2 – Социјална политика и

Прочитај повеќе

Дебата за младинско претприемништво во Скопскиот регион: предизвиците и перспективите

Здружението СВТ Алумни Скопје, како членка на НМСМ, денеска ќе организира јавна расправа на која ќе се дискутира за моменталната

Прочитај повеќе

Онлајн дебата за новите предизвици во високото образование

Универзитетот „Климент Охридски“ Битола започнува со серија дискусии за влијанието на новите предизвици од пандемијата врз високото образование. Изборот на

Прочитај повеќе

МЗЗПР денеска ја организира втората дебата за функционалноста на правниот систем за Безбедноста и здравјето при работа

Македонското здружение за заштита при работа – МЗЗПР денеска ја организира втората дебата за функционалноста на правниот систем за Безбедноста

Прочитај повеќе

Дебата за депонирање на отпадот од Охис во Општина Кисела Вода

Вчера, во просториите на Општина Кисела Вода, беше одржана информативна средба на тема “Отстранување, дислоцирање, уништување и дислоцирање на хемиски

Прочитај повеќе

Јавниот сектор се полни, граѓаните бараат квалитетен сервис?

Во емисијата „Што не е јасно?“ на телевизија Алфа, Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, Пратеничката на ВМРО

Прочитај повеќе

Само невидлив Евреин е безбеден во Германија?

Ополномоштеникот на германската влада за антисемитизам ги советува Евреите да се воздржат од носење кипа, што е скандал. Ако Феликс

Прочитај повеќе