Царовска на средба со деканите на Економските факултети од Скопје и Љубљана

Министерството за образование и наука ја поддржува академската заедница во напорите за приближување до европскиот модел на универзитет и во

Прочитај повеќе

СОНК и НАкС: Заедно ќе презeмеме законски мерки против намерата за формирање на синдикат на универзитетите

Бобан Илијевски Ќе ги преземат сите законски и легитимни мерки доколку ректорите на јавните универзитети не се откажат од намерата

Прочитај повеќе