Бројот на активни деловни субјекти во 2021 година намален во однос на 2020

Во 2021 година во земјава биле активни 72.922 деловни субјекти што е намалување за 0,2 проценти во однос на 2020

Прочитај повеќе

Се влошуваат условите за работа во преработувачката индустрија

Според оценката на раководителите на деловните субјекти, индикаторот на доверба во преработувачката индустрија во ноември 2021 година е намален за

Прочитај повеќе

Андреева: Наша цел е да создадеме независни компании со сопствен слободен капитал

Фејсбук статус на Сојузот на стопански комори на Македонија: За постигнување на планираниот раст и развој на домашната економија потребна

Прочитај повеќе

Очекувањата за обемот на производството во наредните три месеци неповолни, залихите на готови производи зголемени

Оценката за економската состојба на деловните субјекти во септември 2021 година е понеповолна во однос на претходниот месец, a поповолна

Прочитај повеќе

Состојбата на деловните субјекти поповолна од лани, се очекува бројот на вработени да се зголеми

Оценката за економската состојба на деловните субјекти во јуни 2021 година е понеповолна во однос на претходниот месец, а поповолна

Прочитај повеќе