Саздов: Синдикатот на полицијата никогаш нема да подлегне на партиски притисоци!

Министерот. Најпрвин Да го запре Психолошкото Насилство што се спроведува кон вработените во МВР!!! Да не спроведува Дирекна Дискриминација, за

Прочитај повеќе

КСС: Светската Конфедерација на синдикати ќе побара специјална мисија во Македонија

Вчера членовите на Извршниот одбор на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС одржаа средба со уште еден висок

Прочитај повеќе

Синдикалното движење во Холандија бележи забавено опаѓање

За што служат синдикатите? Доколку ова не е прашањето кое си го поставуваат во најголемиот холандски синдикат ФНВ, како што

Прочитај повеќе

Се одржа синдикална школа на СОНК за јакнење на синдикалните вештини

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура на Р.Македонија – СОНК , под покровителство на Регионалниот одбор на СОНК –

Прочитај повеќе

Интервју со потпретседателот на САДУ, Дејан Стојановски

Ексклузивно за Работник.мк, интервју со Потпретседателот на Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија – САДУ. Кое е Вашето

Прочитај повеќе