Недовербата во институции и лошите јавни услуги – причини за одлив на мозоци од Македонија

Додека постои врска помеѓу стапката на големата невработеност и одливот на мозоци, треба да се нотира дека причните на овој

Прочитај повеќе

Нов извештај: Она што навистина е важно: Мерење на одговорноста на владата и надминување на БДП

КОВИД-19 го обелодени неуспехот во управувањето во повеќето земји бидејќи владите ги занемаруваат потребите на својот народ. Нов извештај на

Прочитај повеќе

Mинистерот Поповски на работилницата „Новинарството за безбедносните предизвици во новото време“: Гарантираме нулта толеранција за насилство, напади, уцени и притисоци врз новинарите

Министерот за комуникации, отчетност и транспарентност Роберт Поповски денеска се обрати на регионалната работилница на тема „Новинарството за безбедносните предизвици

Прочитај повеќе

ЦИВИЛ: Стоп за говорот на омраза и лажните вести

ЦИВИЛ, како организација за човекови права и слободи, остро реагира на зголемениот интензитет на објавување на лажни вести и говор

Прочитај повеќе

Дали од западните држави земаме пример за демократија или суров капитализам?

Автор: Бобан Илијевски Постојано нашите политичари земаат примери од западните европски држави кои се пример за демократија и еднаквост. Сепак,

Прочитај повеќе

Дискусија: Да се спречи одливот на мозоци и да се создадат услови за повратна миграција

Низ координиран пристап на државните институции, бизнис заедницата и невладиниот сектор може да се направи тренд на повратна миграција која

Прочитај повеќе

Се одржа летна школа на тема: Демократијата и слободата во Европа и Централна Азија

Од 9 до 11 јули 2019 година во Будимпешта, Унгарија се одржа летна школа на тема: Демократијата и слободата во

Прочитај повеќе

Колумна: Суровата експлоатација на текстилните работници

Автор: Бобан Илијевски   Текстот којшто беше објавен на Порталот Работник за приказната на текстилната работничка, што била изложувана на

Прочитај повеќе