Демократски сојуз: Минимална плата од 300 евра

Демократскиот сојуз смета дека минималната плата треба да се зголеми на 18.000 денари, при што ги охрабрува работодавците да се усогласат со

Прочитај повеќе

Демократски сојуз: Минимална плата од 300 евра и пензија 200 евра

Демократскиот сојуз го поддржува барањето на синдикатите за зголемување на минималната плата на 18.000 денари и ја охрабрува Владата што

Прочитај повеќе

ДС: Бенифициран стаж за здравствените работници

Демократскиот сојуз предлага на сите здравствени работници додека трае пандемијата да им се пресметува бенефициран стаж (за 12 месеци ефективна

Прочитај повеќе

Демократскиот сојуз предлага законски решенија за Македонија да не биде депонија за стари возила

Демократскиот сојуз смета дека Владата на Република Северна Македонија, треба да донесе законски ограничувања со кои ќе спречи Македонија да

Прочитај повеќе