Работнички демонстрации во „Фокскон”, најголемата фабрика за ајфони во Кина

Во најголемата кинеска фабрика за „Ајфон” (iPhone) , што е во сопственост на тајванскиот подизведувач „Фокскон”(Foxconn), денеска се организираа демонстрации,

Прочитај повеќе