Влада: Деновите од ланскиот одмор треба да се искористат до 31 мај

Неискористениот дел од годишниот одмор за календарската 2019 година треба да се искористи до 31 мај 2020 година, согласно потребите

Прочитај повеќе

ДУИ со предлог: Во петок да се работи само 4 часа

Петок да се работи со половина работно време односно најмногу до 13 часот за вработените да имаат време повеќе да

Прочитај повеќе

Советодавни денови за пензионерите од страна на германското пензионерско друштво во Скопје и Струмица

Германското пензиско осигурување ќе организира советодавни денови во Македонија, при што ќе бидат посетени два града. Преку индивидуален разговор, заинтересираните лица

Прочитај повеќе

Денови на финансиска писменост

Од денеска до 31 мај ќе се одржи третото издание на Деновите на финансиска писменост, во кој период Агенцијата за

Прочитај повеќе