Пешевска: Денот на трудот не е ден за прославување, туку ден за кревање на гласот на работникот

Денот на трудот не е ден за прославување, туку ден за кревање на гласот на работникот, честит 1-ви мај, вели

Прочитај повеќе

Дали е Ден на трудот или Ден на не вреднување на трудот?

Први мај – Меѓународен ден на трудот, празник кој треба да не потсети на сите подвизи и жртви коишто ги

Прочитај повеќе

Светски ден за безбедност и здравје на работа оваа година со акцент на Ковид- 19

Меѓународната организација на трудот го одбележува 28 април како Светски ден за безбедност и здравје на работа. Тоа е меморијален ден

Прочитај повеќе

КСС со моќна порака за денот на трудот

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС излезе со свој прво мајски проглас, во кој укажува на лошата ситуација

Прочитај повеќе