Шахпаска: Недела ќе генерира мотивирани и продуктивни работници и задоволни работодавачи

Недела ден на неделен одмор е законско решение на кое заедно со социјалните партнери, претставници  на работниците и на работодавачите,

Прочитај повеќе

Денеска е Ден на шефовите: Како вие се согласувате со вашиот надреден?

И шефовите добиле свој ден – средината на октомври, односно 16.10 е резервиран за Денот на шефовите. Овој специфичен ден

Прочитај повеќе

Ден за пристојната работа: Короната алиби за откажување од правата на работниците

Денеска ширум светот се одбележува Светскиот ден на пристојна работа. За пристојна работа на работникот му припаѓа пристоен живот.  Речиси

Прочитај повеќе

Пратениците работат во полза на работниците?!

Бобан Илијевски Законското решение за недела – ден за неделен одмор не успеа да се изгласа и да стапи во

Прочитај повеќе

Не се знае кога ќе се донесе законот за недела – ден за неделен одмор

Она што веќе е сосема извесно, е дека од први октомври недела нема да стане неработен ден, како што вети

Прочитај повеќе

Шахпаскa за УБ: Пратениците од опозицијата да не го блокираат Предлог законот за Недела ден на неделен одмор

Пратениците од опозицијата треба да покажат свест за правата на работниците, и да ја прекинат блокадата за да се создадат

Прочитај повеќе

Христијан Мицкоски го честита Денот на Армијата на Република Македонија

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, го честита Денот на армијата на Република Македонија. Овој ден се чествува затоа што на денешен ден, во

Прочитај повеќе

15 дена забрана за работа за работодавачите кои ќе го прекршат Законот за недела како неработен ден

Бобан Илијевски  Законското решение за недела како неработен ден проектирано е да започне со примена од 1 октомври оваа година

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Проф. д-р Јовевски за Недела како ден за одмор – Кои се проблемите во примената?

Фејсбук статус на проф.д-р Лазар Јовевски: АКТУЕЛНИ ЗАКОНСКИ РЕШЕНИЈА ЗА НЕДЕЛАТА КАКО ДЕН ЗА ОДМОР И ПРОБЛЕМИ ВО ПРИМЕНАТА Законот

Прочитај повеќе

Преговорите за недела – неработен ден за сите се уште траат

Кој ќе работи, кој ќе одмара во недела допрва ќе се утврдува. И синдикатите, и работодавачите и коморите треба да

Прочитај повеќе