КОЛКУ ПОСКАПЕА КРЕДИТИТЕ И ДЕПОЗИТИТЕ: Ланскиот октомври основната камата беше 1,25%, сега е 3,5%

Кога Светската здравствена организација ја прогласи пандемијата, на 11 март 2020 година, каматната стапка на благајнички записи беше 2 %.

Прочитај повеќе

Петрески: Добра вест за штедачите е дека растат каматите на депозитите

Во светски рамки финансиските услови се затегнуваат и ќе се затегнуваат, што стана јасно уште од март-април годинава. Клучната работа

Прочитај повеќе

Во март: Годишен раст од 3,5% на вкупните депозити и од 9,8% на вкупната кредитна поддршка

Вкупните депозити во март, на годишна основа, се зголемени за 3,5%, како резултат на зголемување на депозитите кај двата сектора,

Прочитај повеќе