Депонијата Русино ги труе Гостивар, нашите сегашни и идни генерации

Автор: Бобан Илијевски  Загадениот воздух останува еден од најгорливите проблеми во нашата држава, кој сега е засенет од страна на

Прочитај повеќе

Се чисти огромната депонија позади зградата „Флетajрон“

На барање на Општина Кисела Вода, Град Скопје започна со чистење на големата депонија лоцирана позади зградата „Флетajрон“ (или позната

Прочитај повеќе

Жителите на Ѓорче Петров излегуваат на протест поради загадениот воздух

Жителите на Ѓорче Петров излегуваат на протест поради екстремно загадениот воздух во општината. Тие велат дека и покрај јавните повици

Прочитај повеќе

Девоjче израснато во депонии за ѓубре доби стипендија од Универзитетот во Мелбурн, докажувајќи дека сè е возможно

Случајот со Софи Рон, 21-годишно девојче од Камбоџа која мораше да помине осум цели години од своето детство опкружена со

Прочитај повеќе